ASC7 Claymore

Kezdjük az értékelést az ASC7 jellemzõivel.

Meghajtás: Rugó által. Nem szükséges gáz, vagy robbanóanyag.
Súly: Körülbelül 1 kilogramm súlyú.
Méretek: 22 cm hosszú x 5 cm széles x 9,5 cm magas – pontosan megegyezik a valódi Claymore méreteivel.
Felállítás: Kevesebb, mint egy perc alatt terepen felállítható.
Mûködtetése: Újra felhasználható. Mûködhet sérült, deformált vagy használt BB-vel.
Biztonságos: Nem használ robbanószert. Kilövési sebesség állandó.

Mint látni lehet, az ASC7 rendkívül valósághû. A kinézete pontosan egyezik a valódival, vannak lábai, amelyeket kihajtva a földre lehet állítani (mint a képen), vagy azokat behajtva fektetni. Terepszínû zöld, könnyû elrejteni az aljnövényzetben, ellentétben a CAW csapdával, amely fekete/ezüst színû. Kiválóan megtervezett eszköz! Az aknát egy, a tetején található reteszáramkör indítja el, a kapcsoló megnyomása után a retesz felemelkedik, és kiengedi az elejét takaró lemezt, amely után a benne található mechanizmus kilövi a BB-ket. Megfigyelhetõ továbbá, hogy a vezetékes csatlakozó mellett egy RCA csatlakozó is található (amelyet az árusító boltban, vagy egy helyi barkácsboltban is lehet kapni), és mert ezek a csatlakozók annyira elterjedtek, könnyen lehet hozzá saját gyártású kapcsolókat készíteni. Egy infravörös mozgásérzékelõs lámpáról leszedett érzékelõvel próbálkozva sikeresen mozgásra aktiválódóra lehetett átállítani. Elméletileg az is megoldható, mágneses kapcsoló segítségével „robbanjon", amikor a mágnes kapcsolat megszakad. Gyakorlatilag a lehetõségek száma végtelen, amikor az ASC7-es tuningolásáról beszélünk.

Elõnyök

nagyon realisztikus, hangos „POP" hangot hallat mûködéskor, 200+ BB-t lõ ki az ellenségre, de szinte bármit használhatsz lövedéknek (pl. kukorica, borsó)
– távirányítós, zsinóros vagy botló zsinóros aktiválás
–  terepszínû (könnyû elrejteni a bozótban
– könnyen módosítható másfajta irányításra

Hátrányok
nincsenek neki különösebb hátrányai, talán a tarthatósággal még vannak gondok, de a legújabb hírek szerint az új Airsoft Glaymore akna, amit sorozatban gyártanak, már egy kiforrottabb konstrukció lesz.
– egy játékkörben csak egyszer használható értelemszerûen

Töltés

Az akna frontális részén található nyílásba kell gyorstöltõ, vagy másmilyen BB töltõ segítségével a BB-ket betölteni. Az akna több mint 200 BB-t tud tárolni, de ajánlott körülbelül 150-et belerakni, mert az nem annyira sok, hogy csökkentse az akna hatótávolságát, de nem annyira kevés, hogy ne legyen alapos a terítés.

Felállítás

Nagyon egyszerû a terepen való felállítása, körülbelül 30-60 másodpercet vesz igénybe, hogy használója elõvegye, kihajtsa a lábakat, bedugja a távirányítót, és kihúzza a biztosítószeget. Miután az Airsoft a realisztikuságra és a korrektségre épül, ezért az aknát egy játékban vagy egy körben csak egyszer használjátok, hiszen az igazi aktiváláskor megsemmisül…

Az ASC7-es elsõdleges felhasználása gyalogság elleni akna. Csak úgy, mint a legtöbb gránátnál, vagy aknánál, itt sem lehet ok a panaszra a szerkezet erejével kapcsolatban. Az akna 3 méterrõl nyomot hagy a lábon, közvetlen közelrõl pedig vérzõ sebet. Ereje egy springes pisztoly találatához hasonlítható 3 méterrõl, körülbelül 230 FPS 150 BB esetén.

Összegzés: Összegzésben az ASC7es 9 pontot kapna 10-bõl, de csak a tartóssági probléma miatt, de mint említettük, az hamarosan megoldódik. Akinek van némi felesleges pénze, mindenképpen ajánlunk egy ilyet… Az ASC7-es minden Airsoftos arzenáljában kulcsfontosságú, rendkívül szórakoztató és hasznos elem egy összecsapásban.

További információkat az ASC7-ssel kapcsolatban a www.supercelldev.com weboldalon találhatok.

Módosítások

Az úgynevezett Angry Octopus (Dühös Polip), egyszerre 4 ASC7-st tud aktiválni 10 méter távolságból. Nemcsak nagyon hangulatos, de gondolkodóba ejti az ellenséget, hogy merjenek-e rohamozni a fõhadiszállásunk ellen.

 

 

 

 

 

A második egy Infravörös Detonátor, ami az ASC7-es gyalogság elleni aknához csatlakoztatható. A kép bal oldalán látható vezeték az RCA csatlakozó, amely az ASC7-sbe megy, a jobb oldali pedig a csatlakozó, amin keresztül a szerkezet alján található 7 voltos elemet lehet tölteni. Röviden leírva… ha a szerkezet mozgást érzékel maga elõtt, felrobbantja az aknát.

 

 

Fordította: „G"
Forrás: www.supercelldev.com