Extra eszközök

Oldalfegyver
Az airsoft pisztoly, csakúgy, mint a valóságban, kiváló másodlagos fegyver arra az esetre, ha az ember kifut a lőszerből, vagy a hely szűkössége miatt egy nagyobb fegyver hátrányos lehet. Aki még nem próbált meg egy életnagyságú AK47-sel vagy M16-sal épületben szobába hirtelen befordulni, vagy ablakon bemászni, nem tudja értékelni az oldalfegyver hasznosságát.
   
MRE
Az MRE rövidítése a hivatalos amerikai harctéri katonai étkezési egységcsomagnak (Meal, Ready to Eat). Ezek a csomagok úgy lettek tervezve, hogy akkor is megfelelő ellátást biztosítsanak a katonáknak, ha esetleg napokig nem térhetnek vissza a támaszpontjukra. A konzervkorszakot felváltó csomag víz hozzáadásával felforralja a benne lévő 24 féle lehetséges főtt étel egyikét, desszertet és kényelmi tartozékokat (szalvéta, rágó, stb.) is tartalmaz. Egy igazi katonai szimuláció rendkívül hangulatos eleme.
   
Mesterlövész fegyver
Bár a távcsöves mesterlövész puska nem minden esetben nyújt előnyt, megfelelő taktikával egy jó játékos kezében félelmetes fegyver. Egy épület emeletén vagy egy sűrű bokorban elbújt mesterlövészt gyakran mire észreveszik, már a fél csapatot kiejtette.
   
Távirányítós akna
Az amerikai M33 Claymore akna airsoft változata külsejében és működésében is megegyezik az eredetivel, csak fémrepeszek helyett apró műanyag golyókat lő ki. Az aknát BBvel való feltöltés után a földre kell állítani talpainak segítségével, majd a kívánt időpontban távirányítóval működésbe hozni. Az akna eleje ekkor kinyílik, és előre fele körülbelül 120 fokban 10-20 méteren belül szétszórja rugó segítségével a belehelyezett BBket. Miután rugó működteti, nem merül le, egy játék folyamán akárhányszor lehet használni.
   
Dögcédula
A dögcédulát a valóságban a harcban elesett katonák azonosítására használják, az Airsoftban azonban szerencsére kizárólag esztétikai célokat szolgál. Kérésre névre gravírozott dögcédulát készítünk a játékban résztvevők számára, előre megadott lista alapján, amely apró emlék lehet az átélt kalandra.
   
  Botlóakna
A botlóakna gyakorlatilag egy, bokamagasságban kifeszített vékony damil, ami egy húzásra aktiválódó robbanószerhez van kötve, és amikor valaki lépés közben meghúzza a damilt, a bomba robban. A damilt még akkor is nehéz észrevenni, amikor az ember keresi, de a harc izgalmában szinte lehetetlen. Az airsoftban természetesen csak szimuláljuk a botlóaknát, azaz a robbanószer csak annyira erős, hogy egy hangos durranást és némi ijedelmet okoz.
   
  Füstgránát
A füstgránát szerepe, hogy a keletkező füst eltakarja a támadók mozgását, fedezéket nyújtson nekik, vagy hogy jelzésként szolgáljon. Airsoftban főleg az első alkalmazás miatt használják a füstgránátokat, amikor fedezék nélküli terepen kell a támadóknak előrenyomulni. A gránát eldobása után pár másodperccel sűrű, színes, átláthatatlan füstfelhőt hoz létre, ami a terep nagyságától és széljárástól függően akár percekig is megmarad.