Hírek

Fiatal Borászok találkozója 2. – Etyek

Eseményünk tervezett fő célcsoportja azon feltörekvő fiatal borászok, akik a mezőgazdasági tevékenységgel most kezdenek el – amelyben segítséget adnak nekünk tapasztalt borász kollégáink.

 

A rendezvény tervezett tematikája:

 1. Dr. Zádori Krisztián, borász – a helyszínül szolgáló pince rövid történetének bemutatása, turisztikai fejlesztésből megvalósuló pince jövőképének felvázolása, további fejlesztési lehetőségek.
 2. Borajánló – Előadó: Neményi Noémi, Sommelier, borszakértő – Hungaro Vino Kft – borvidék legjobb borainak bemutatása, borkóstoló
 3. 2014-2020 pályázati lehetőségek ismertetése - Előadó: Bibok Roland, közgazdász, vidékfejlesztési források felhasználásának szakértője. Fejlesztési lehetőségek bemutatása, különös tekintettel a nagy kézi munkaigényű ágazatok - például a kertészet, borászat, a népi hagyományőrzés, gyógynövény-termesztés, valamint az élelmiszeripar fejlesztésére.
 4. Porgányi pincészet tapasztalatai – Előadó: Porgányi Balázs, borász. Tokai térség borászatainak tapasztalatai, Porgányi pincészet fejlődése, buktatók és sikerek.
 5. Szörényi Pincészet tapasztalatai – Előadó: Szörényi Csaba, borász. Balatonfelvidék – Csopak borászatainak tapasztalatai, piaci lehetőségei. Fejlődés jövője.
 6. Antal János, Balatonparti borász tapasztalatai – Előadó: Antal János, borász. Balatonboglári borvidékről, borászati tapasztalatai,

Rendezvényünk tervezett időpontja 2016. szeptember 03. A programterv és a tervezett előadók még egyeztetés alatt, kérjük figyelje folyamatosan frissülő Híreinket.

 

  eem-logo  eet-logo

Fiatal Borászok találkozója határon innen és határon túl – Etyek

Rendezvénysorozatunk első fordulóját 2015. július 28-án 13.00 órától tartjuk Etyeken, az Öreghegyi dűlőn. Várunk minden kedves érdeklődött egy könnyed beszélgetésre, ismerkedésre. Korlátozott mennyiségben borkóstolókra és gasztronómiai – érkezési sorrendben… több előadás is megtartásra kerül pincénkbe, 30 fős leülési lehetőséggel – kerthelységben pedig szabadtéri fogadást tartunk.

 

  eem-logo  eet-logo

EFOP-1.2.2-15-2016 pályázatot adtunk be

Projektunk címe: "Fiatalok ismeretének bővítése és érzékenyítése a családi életre való felkészítés témakörében, valamint a családi közösségek erősítése"

A diákok családi életre való nevelését több oldalról is szeretnénk megtámogatni a projekt keretében: egyrészről kifejezetten a családttervezéssel, családalapítással, -fenntartással kapcsolatos ismeretátadással, másrészről kapcsolódó kompetenciák fejlesztésével csoport foglalkozások révén, végül szülői oldalról is, hiszen az ő felkészítésük, neveléssel kapcsolatos kompetenciáik, ismereteik fejlesztése is hasonlóképpen fontos, tekintve, hogy ezzel, illetve a szülői minta és példamutatással alapozzák meg a gyermekek viselkedését, párkapcsolati, családi vonatkozásban a későbbiek folyamán.

Projektünknek fontos célkitűzése a gyermekneveléssel kapcsolatos korszerű ismeretek átadása a szülőknek. Ezen belül projektünk keretében pl. kiemelten kezeljük a kamasz-szülő viszony támogatását. A családi napok alkalmával arra törekszünk, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk az idősebb generáció gondozásával kapcsolatos felelős hozzáállás erősítésének a családtagokban, továbbá például a közös családi sport- és egészségtudatosság fontosságát hangsúlyozó programokon keresztül a családi közösségek közötti összetartozás növelését, valamint az egészségmegőrzéssel és egészséges életmódra neveléssel kapcsolatos ismereteik bővítését célozzuk. Emellett az egészséges életmódra nevelés, a gyerekek egészségének megőrzése a kisgyermeket és kamasz gyermeket nevelő szülők számára tervezett tanácsadások, csoportfoglalkozások, programok során megjelenik, hiszen a testi és lelki egészség neveléssel összefüggő kérdésköre meglehetősen fontos.

EFOP-1.2.2-15-2016 pályázatot adtunk be

Projektünk címe: "Az önkéntesség növelése az ifjúság körében kis közösségek kialakításán és fejlesztésén keresztül"

A projekt célcsoportját elsődlegesen a helyi középiskolás fiatalok képezik (15-18 éves korosztály), szélesebb körben a 15-29 éves fiatalok.

A fejlesztés célja az ifjúsági közösségek fejlesztése új közösségek létrejöttén és minőségi szabadidős programok biztosításán keresztül, a társadalmi együttműködés és esélyegyenlőség elősegítése a szervezett programoknak köszönhetően, az ismeretterjesztés és kompetenciafejlesztés különböző témakörökben, az önkéntesség növelése a projekt tevékenységeihez kapcsolódóan és az ehhez szükséges ismeretátadás.

A projekt az alábbi tématerületekhez kapcsolódik, illetve ezekkel összefüggésben a következő tevékenységeket tervezzük megvalósítani:

 1. Új közösségek létrejöttét elősegítő szabadidős programok megvalósítása
 2. Személyiségfejlesztés és önismereti kompetencia-fejlesztés
 3. Egészségmegőrzés, prevenció
 4. Honismeret, a helyismeret elősegítése, hazaszeretetre nevelés
 5. Természeti és épített környezet megóvását, védelmét segítő programok megvalósítása

A projekt keretében meglehetősen sok fiatal sajátíthatja el az önkéntes tevékenységet megalapozó ismereteket, kompetenciákat speciális képzés keretében.

Nyertünk a NEA szakmai és működési pályázatán

Szervezetünk szakmai programjaink elismeréseképpen 2016-ban is támogatásban részesültünk a Nemzeti Együttmüködési Alap jóvoltából. Kérlek figyeljétek híreinket, hamarosan megrendezésre kerülő rendezvényeinkre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

 

  eem-logo  eet-logo

Falusi turizmus rendezvényünk frissülő információi

2015. szeptember 30-án 12 órai kezdéssel szakmai konferencia, tervezett előadók:

 • meglepetés turisztikai attrakció egyesületünk tagjai által
 • Bevetés Kulturális és Sport Közhasznú Egyesület bemutatja turisztikai fejlesztését, jövőbeli terveit
 • Gyimesfelsőlok (Lunca de Sus, Románia) bemutatja turisztikai fejlesztését, jövőbeli terveit
 • Deáki (Diakovice, Szlovákia) bemutatja turisztikai fejlesztését, jövőbeli terveit
 • Első Régiófejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft bemutatja Szigetbecsei beruházását
 • Száz Magyar Falu Nonprofit kft a vidéki turizmus magyarországi és határontúli helyzetéről tart előadást

  eem-logo  eet-logo

Falusi turizmus határon innen és határon túl – 2

Rendezvényünk tervezett időpontja 2015. szeptember 30. A programterv és a tervezett előadók még egyeztetés alatt, kérjük figyelje folyamatosan frissülő Híreinket.

  eem-logo  eet-logo

Fiatal borászok találkozója

A MNVH és a Miniszterelnökség jóvoltából megvalósuló rendezvényünk tervezett időpontja: 2015.09.13 (vasárnap) 13.00 óra Helyszín: Etyek, Hrsz 2626 (Öreghegyi dűlő)

Tervezett előadók:

Megnyitó

Dr. Zádori Krisztián, borász – a helyszínül szolgáló pince rövid történetének bemutatása, turisztikai fejlesztésből megvalósuló pince jövőképének felvázolása, további fejlesztési lehetőségek. Kezdeti nehézségek és a tervezett jövő.

Borajánló – előadó: Neményi Noémi, Sommelier, borszakértő – Hungaro Vino Kft – borvidék legjobb borainak bemutatása, borkóstoló

Porgányi pincészet tapasztalatai – előadó: Porgányi Balázs, borász. Tokai térség borászatainak tapasztalatai, Porgányi pincészet fejlődése, buktatók és sikerek.

Szörényi Pincészet tapasztalatai – Előadó: Szörényi Csaba, borász. Balatonfelvidék – Csopak borászatainak tapasztalatai, piaci lehetőségei. Fejlődés jövője.

Ipacs Pincészet – Előadó Ipacs Zsolt, borász

Dr. Kőpataki Eszter – borász, borbemutató

Dr. Somoskői Zoltán – borász, borbemutató

A rendezvényt szervező Egyesület, a saját pincészetét biztosítja téritésmentesen a rendezvény megtartásához.

A térség borászai limitált mennyiségben téritésmentesen biztosítanak borokat a rendezvény végén tervezett borkósolókhoz.

Falusi turizmus határon innen és határon túl

Rendezvénysorozatunk első fordulóját 2015. szeptember 6-án 13.00 órától tartjuk Etyeken, az Öreghegyi dűlőn. Várunk minden kedves érdeklődött egy könnyed beszélgetésre, ismerkedésre. Korlátozott mennyiségben borkóstolókra és gasztronómiai – érkezési sorrendben… több előadás is megtartásra kerül pincénkbe, 30 fős leülési lehetőséggel – kerthelységben pedig pikniket tartunk.

  eem-logo  eet-logo

Nyertünk a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat pályázatán

Szakmai pályázatunk “Fiatal borászok találkozója” címen támogatást nyert

A rendezvény célja a fiatal borászok bemutatkozása és a tapasztalt borászok ismeretátadása, kiegészítve gasztronómiai, turisztikai vonallal, mint borászatok egyik lehetséges fejlődési ága.

1 2 3 4 5 6 7 8