Hírek

Szemesi termelői-kulturális kavalkád

Civil szervezetünk céljai között szerepel a hazai turizmus népszerűsítése és a gasztronómiai hagyományok ápolása. Az évek során számos rendezvényt szerveztünk fiatal borászok és sommelier-ek számára, elősegítve szakmai fejlődésüket és tapasztalatszerzésüket. Emellett rendszeresen tartunk előadásokat mezőgazdasági pályázatokkal és forráskeresési lehetőségekkel kapcsolatban, támogatva ezzel a helyi termelők és vállalkozók munkáját.

A tervezett rendezvény kiemelt célja, hogy a helyi termelők bemutathassák és népszerűsíthessék termékeiket, ezáltal is segítve a vidéki termelők gyorsabb piacra jutását. A program során különleges borbemutatókkal, gasztronómiai élményekkel és kulturális előadásokkal várjuk a látogatókat. A helyi borászatok bemutatják legjobb boraikat. Az eseményen számos kulturális programot is tervezünk.

2024. június 8-án tervezünk megrendezni Balatonszemesen, a Zenepavilonban. Az esemény célja, hogy a helyi termelők és a település lakói közösen ünnepelhessék a régió gazdag kulturális és gasztronómiai hagyományait, valamint elősegítsük a térségi turizmus fellendülését.

Egyesületünk kulturális küldetése a Debreceni fiatalkorúak börtönében

Az Egyesület célja a hátrányos helyzetű csoportok, személyek segítése valamint a kulturális rendezvények szervezése. Ennek érdekében az elmúlt időszakban is már sok rendezvényt valósítottunk meg. Tartottunk szemléletformáló rendezvénysorozatot általános iskolákba” Környezetvédelem gyerekcipőben” címen, mely „A fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok (szemléletformálás, informálás, képzés)” programsorozat része volt. A projekt célja volt, hogy egy fenntarthatósági rendezvénysorozat során elérje az általános iskolás korú célcsoport fenntarthatósági szemléletformálását. Rendezvényeinken részt vevő diákokat arra buzdítjuk, hogy felelősen gondolkodó emberként változtassanak az otthoni és az iskolai környezetükön.

Jelen pályázat olyan rendezvényt kívánunk megvalósítani, ahol fiatal, az életben már hibát elkövető, jelenleg őrizetben lévő bűncselekményt elkövető fiatalkorúakat próbáljunk egy kulturális előadás által visszaintegrálni a társadalom normáit elfogadó emberek közé. Ennek keretén belül a Horváth Péter és Sztevanovity Dusán és Presser Gábor által jegyzett Padlás című musicalt szeretnénk előadni a Debreceni javítóintézetbe a fogvatartottaknak, mivel úgy gondoljuk, hogy a kultúra segíthet ezen a hátrányos helyzetű célcsoporton – a kultúra mindenkinek jár és biztosítani kell a hozzáférhetőséget.

A rendezvényt partnerünkkel a Martonvásári MASZK Egyesülettel tervezük megvalósítani.

 

BKSE - Fiatal borászok találkozója 2024

Jelen pályázat olyan rendezvényt kívánunk megvalósítani, ahol fiatal, tapasztalatlan borászok találkoznak a már működő, tapasztalt borászatok képviselőivel, számos társadalmi szükségletet elégítenek ki, és jelentős társadalmi hatásokat képesek kiváltani. Ezek a rendezvények a következőképpen járulnak hozzá a társadalom fejlődéséhez:

1. Tudásátadás és mentorálás: Az események lehetővé teszik a tapasztalatlan borászoknak, hogy közvetlenül tanuljanak a tapasztaltak által. Mentorálás és tudásátadás révén segítenek az új generációknak, hogy megtanulják a borkészítés finomságait, technikáit és üzleti aspektusait.

2. Innováció és kreativitás ösztönzése: Az ilyen rendezvények lehetőséget teremtenek a fiatal borászoknak, hogy újításokat hozzanak a borászat területén. Az ötletcserék és az inspiráció révén hozzájárulnak az iparág fejlődéséhez és a borok minőségének javulásához.

3. Kapcsolatépítés és hálózatképzés: A rendezvények lehetővé teszik a fiatal borászoknak, hogy kapcsolatokat építsenek ki a már működő borászatokkal és az iparág kulcsfiguráival. Ez segít nekik megismerni a piacot, eladásokat generálni és piaci kapcsolatokat kiépíteni.

4. Gazdasági növekedés: A borászati iparág fontos része a gazdaságnak. Az ilyen rendezvények elősegítik az új borászatok létrejöttét, ami munkahelyek létrehozásához és helyi gazdasági növekedéshez vezet.

5. Kulturális és társadalmi értékek megőrzése: A borászat hagyományokkal és kulturális értékekkel is összefügg. Az ilyen rendezvények hozzájárulnak a hagyományok megőrzéséhez és a borászati kultúra ápolásához.

6. Turizmus előmozdítása: A rendezvények vonzó célponttá válhatnak a turisták számára, akik szeretnék megismerni az adott terület borászati örökségét. Ennek eredményeként a turizmus is fellendülhet.

7. Fenntarthatóság és környezetvédelem: Az ilyen rendezvények során megoszthatnak olyan módszereket és gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a fenntartható borászati gyakorlatok terjedéséhez. Ez a környezetvédelmi célkitűzéseket is elősegítheti.

Összességében az olyan rendezvények, ahol fiatal és tapasztalatlan borászok találkoznak a már működő borászatok képviselőivel, számos társadalmi szükségletet elégítenek ki, és pozitív hatással vannak a borászati iparág fejlődésére, a gazdaságra, a kultúrára és a környezetre egyaránt. Az ilyen események előmozdítják a tudásátadást, az innovációt, a kapcsolatépítést és a fenntarthatóságot, és hozzájárulnak a helyi közösségek és a szélesebb társadalom javára.

 

Megjelenési tréning tartása szociális szövetkezetekben lévő hátrányos helyzetű emberek számára

Az Egyesület fő célja a hátrányos helyzetű csoportok, személyek segítése, munkalehetőséghez való juttatása. Egyesületünk ennek érdekében szociális szövetkezetekben – amennyiben felkérést kap – tagként belép, hogy ezzel is segítse az erre irányuló szervezetek működését, célunk megvalósulását. Több együttműködési megállapodást kötöttünk szociális szövetkezetekkel – célunk minél több munkahely teremtése, hátrányos helyzetű munkavállalók munkához segítése. Helyszín és időpont jelenleg tervezett, megvalósítása folyamatban.

Megvalósítani tervezett tevékenységek:

- Megjelenési tréningek szervezése hátrányos helyzetű emberek számára

- A rendezvények során különböző témájú tréningek kerülnek megvalósításra, például önbizalomfejlesztés, kommunikációs készségek, munkavállalási esélyek javítása, helyes öltözködés és testbeszéd tanulása.

Tervezett programok, feladatok:

- Önbizalomnövelő tevékenységek és gyakorlatok.

- Önéletrajz írási alapok, állásinterjú próbák

- Kommunikációs készségeket fejlesztő workshopok.

- Munkavállalási esélyeket javító előadások és interaktív szekciók.

- Helyes öltözködés és testbeszéd tréningek.

- Interjútechnika és hatékony kommunikáció fejlesztése.

Közvetlen eredmények: résztvevők megnövekedett önbizalma, fejlett kommunikációs készségek, javult munkavállalási esélyek. Közvetett eredmények: A munkaerőpiaci beilleszkedés és jobb életminőség elérése azáltal, hogy a résztvevők képzettebbek és magabiztosabbak lesznek. Célunk a hátrányos helyzetű emberek munkaerőpiaci esélyeinek jelentős növelése. A társadalmi kapcsolatokban és munkahelyi környezetben javuló kommunikációs készségek. A projekttel támogatott személyek számára megnövekedett esély a munkavállalásra és életminőségük javulása.

     

Fiatal Borászok találkozója 2. – Etyek

Eseményünk tervezett fő célcsoportja azon feltörekvő fiatal borászok, akik a mezőgazdasági tevékenységgel most kezdenek el – amelyben segítséget adnak nekünk tapasztalt borász kollégáink.

 

A rendezvény tervezett tematikája:

 1. Dr. Zádori Krisztián, borász – a helyszínül szolgáló pince rövid történetének bemutatása, turisztikai fejlesztésből megvalósuló pince jövőképének felvázolása, további fejlesztési lehetőségek.
 2. Borajánló – Előadó: Neményi Noémi, Sommelier, borszakértő – Hungaro Vino Kft – borvidék legjobb borainak bemutatása, borkóstoló
 3. 2014-2020 pályázati lehetőségek ismertetése - Előadó: Bibok Roland, közgazdász, vidékfejlesztési források felhasználásának szakértője. Fejlesztési lehetőségek bemutatása, különös tekintettel a nagy kézi munkaigényű ágazatok - például a kertészet, borászat, a népi hagyományőrzés, gyógynövény-termesztés, valamint az élelmiszeripar fejlesztésére.
 4. Porgányi pincészet tapasztalatai – Előadó: Porgányi Balázs, borász. Tokai térség borászatainak tapasztalatai, Porgányi pincészet fejlődése, buktatók és sikerek.
 5. Szörényi Pincészet tapasztalatai – Előadó: Szörényi Csaba, borász. Balatonfelvidék – Csopak borászatainak tapasztalatai, piaci lehetőségei. Fejlődés jövője.
 6. Antal János, Balatonparti borász tapasztalatai – Előadó: Antal János, borász. Balatonboglári borvidékről, borászati tapasztalatai,

Rendezvényünk tervezett időpontja 2016. szeptember 03. A programterv és a tervezett előadók még egyeztetés alatt, kérjük figyelje folyamatosan frissülő Híreinket.

 

  eem-logo  eet-logo

Fiatal Borászok találkozója határon innen és határon túl – Etyek

Rendezvénysorozatunk első fordulóját 2015. július 28-án 13.00 órától tartjuk Etyeken, az Öreghegyi dűlőn. Várunk minden kedves érdeklődött egy könnyed beszélgetésre, ismerkedésre. Korlátozott mennyiségben borkóstolókra és gasztronómiai – érkezési sorrendben… több előadás is megtartásra kerül pincénkbe, 30 fős leülési lehetőséggel – kerthelységben pedig szabadtéri fogadást tartunk.

 

  eem-logo  eet-logo

EFOP-1.2.2-15-2016 pályázatot adtunk be

Projektunk címe: "Fiatalok ismeretének bővítése és érzékenyítése a családi életre való felkészítés témakörében, valamint a családi közösségek erősítése"

A diákok családi életre való nevelését több oldalról is szeretnénk megtámogatni a projekt keretében: egyrészről kifejezetten a családttervezéssel, családalapítással, -fenntartással kapcsolatos ismeretátadással, másrészről kapcsolódó kompetenciák fejlesztésével csoport foglalkozások révén, végül szülői oldalról is, hiszen az ő felkészítésük, neveléssel kapcsolatos kompetenciáik, ismereteik fejlesztése is hasonlóképpen fontos, tekintve, hogy ezzel, illetve a szülői minta és példamutatással alapozzák meg a gyermekek viselkedését, párkapcsolati, családi vonatkozásban a későbbiek folyamán.

Projektünknek fontos célkitűzése a gyermekneveléssel kapcsolatos korszerű ismeretek átadása a szülőknek. Ezen belül projektünk keretében pl. kiemelten kezeljük a kamasz-szülő viszony támogatását. A családi napok alkalmával arra törekszünk, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk az idősebb generáció gondozásával kapcsolatos felelős hozzáállás erősítésének a családtagokban, továbbá például a közös családi sport- és egészségtudatosság fontosságát hangsúlyozó programokon keresztül a családi közösségek közötti összetartozás növelését, valamint az egészségmegőrzéssel és egészséges életmódra neveléssel kapcsolatos ismereteik bővítését célozzuk. Emellett az egészséges életmódra nevelés, a gyerekek egészségének megőrzése a kisgyermeket és kamasz gyermeket nevelő szülők számára tervezett tanácsadások, csoportfoglalkozások, programok során megjelenik, hiszen a testi és lelki egészség neveléssel összefüggő kérdésköre meglehetősen fontos.

EFOP-1.2.2-15-2016 pályázatot adtunk be

Projektünk címe: "Az önkéntesség növelése az ifjúság körében kis közösségek kialakításán és fejlesztésén keresztül"

A projekt célcsoportját elsődlegesen a helyi középiskolás fiatalok képezik (15-18 éves korosztály), szélesebb körben a 15-29 éves fiatalok.

A fejlesztés célja az ifjúsági közösségek fejlesztése új közösségek létrejöttén és minőségi szabadidős programok biztosításán keresztül, a társadalmi együttműködés és esélyegyenlőség elősegítése a szervezett programoknak köszönhetően, az ismeretterjesztés és kompetenciafejlesztés különböző témakörökben, az önkéntesség növelése a projekt tevékenységeihez kapcsolódóan és az ehhez szükséges ismeretátadás.

A projekt az alábbi tématerületekhez kapcsolódik, illetve ezekkel összefüggésben a következő tevékenységeket tervezzük megvalósítani:

 1. Új közösségek létrejöttét elősegítő szabadidős programok megvalósítása
 2. Személyiségfejlesztés és önismereti kompetencia-fejlesztés
 3. Egészségmegőrzés, prevenció
 4. Honismeret, a helyismeret elősegítése, hazaszeretetre nevelés
 5. Természeti és épített környezet megóvását, védelmét segítő programok megvalósítása

A projekt keretében meglehetősen sok fiatal sajátíthatja el az önkéntes tevékenységet megalapozó ismereteket, kompetenciákat speciális képzés keretében.

Nyertünk a NEA szakmai és működési pályázatán

Szervezetünk szakmai programjaink elismeréseképpen 2016-ban is támogatásban részesültünk a Nemzeti Együttmüködési Alap jóvoltából. Kérlek figyeljétek híreinket, hamarosan megrendezésre kerülő rendezvényeinkre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

 

  eem-logo  eet-logo

Falusi turizmus rendezvényünk frissülő információi

2015. szeptember 30-án 12 órai kezdéssel szakmai konferencia, tervezett előadók:

 • meglepetés turisztikai attrakció egyesületünk tagjai által
 • Bevetés Kulturális és Sport Közhasznú Egyesület bemutatja turisztikai fejlesztését, jövőbeli terveit
 • Gyimesfelsőlok (Lunca de Sus, Románia) bemutatja turisztikai fejlesztését, jövőbeli terveit
 • Deáki (Diakovice, Szlovákia) bemutatja turisztikai fejlesztését, jövőbeli terveit
 • Első Régiófejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft bemutatja Szigetbecsei beruházását
 • Száz Magyar Falu Nonprofit kft a vidéki turizmus magyarországi és határontúli helyzetéről tart előadást

  eem-logo  eet-logo

1 2 3 4 5 6 7 8 9