A leghosszabb nap… Csobánka 2., 2007. július 6.

A csobánkai Bevetés tábor második felvonásaként a 14 és 18 év közötti korosztály számára nyújtottunk airsoft kiképzést pilis hegyei között.

A hajnali 6 órai érkezés és az esti 21 órai távozás közötti idõben komoly harci élményben volt részünk. A reggeli bevonulás után csapatainkhoz váratlanul újabb erõsítések érkeztek azon felderítõk és kiképzõk személyében, akik a múlt heti airsoft játék után úgy megszerették a sportot, hogy ezen a héten önként jelentkeztek, hogy õk is részt vehessenek a tábor lakói mellett a játékban. Ezért az elõre eltervezett hadmûveleteket az önként jelentkezõ „kopaszok" tükrében úgy módosítottuk, hogy a délelõtti egymás elleni bemelegítõ játékok után a táborlakók a harci tapasztalatokkal bíró, komoly kiképzésen átesett felderítõkkel csaphattak össze megtapasztalhatva az összehangolt mozgásokban és taktikákban lévõ erõt.

Mi, veterán airsoftosok, a „fáskamra" fedõnevû kiépített bázisról szemléltük a csapatmozgásokat, rádión adtuk az utasításokat illetve újabb harcoló alakulatokat készítettünk fel a bevetésre.

Az esti közös fényképezkedés, harcjármûvek megtekintése és harci tapasztalok cseréje után még részt vehetünk a táborlakók egy heti szívatásának visszavágásán, ahol a gyerekek visszaadhatták felügyelõ tisztjeiknek mindazt az élményeket, amit a héten kaptak tõlük.

A jó hangulatú bográcsozás után elköszöntünk, reméljük találkozunk még más hadszíntereken!