Airsoft bemutatók a Ludovika napokon

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) hagyományteremtő céllal rendezte meg 2010. május 29-30. között az I. Ludovika Fesztivált, amelynek felvezetését a május 28-i Egyetemi Sportnap adta.
A központi sportnap fókuszában a "Harcos" teljesítménypróba állt, amely során a 4 fős csapatoknak egyéni fegyverükkel és legalább 15kg-os málhával több állomáshelyen kellett különböző feladatokat megoldaniuk (fegyver szét- és összeszerelés, sebesültszállítás, kézigránát dobás, akadálypálya, stb.). A BKSE 2 airsoft állomáshelyén fekvő, térdelő és álló testhelyzetből kellett a kihelyezett célbábukra tüzelni, valamint tűzpárokban, egymást biztosítva előremozogni. A járőrverseny nehézségét jól tükrözi, hogy a 3 órás szintidőre tervezett 10 körből a legjobb csapat is csak a felét tudta teljesíteni…

A fővárosi Orczy-kertben, az egykori Ludovika katonai akadémia alakulóterén zajló Ludovika fesztivál kitüntetett eseménye volt a végzős tisztjelölt hallgatók avatása előtti – régi hagyományokra visszatekintő – 100 napos ünnepsége, ahol a legjobbak különféle elismerésekben részesültek. A rendezvény keretében számos statikus és dinamikus program, különböző korok hagyományőrzőinek bemutatói zajlottak, katonai táborrá változtatva a teret.

A BKSE sátorban az érdeklődők szakavatott instruktoraink vezetésével a legismertebb hazai és nemzetközi kézifegyverek airsoft változatainak bemutatóját tekinthették meg, majd – a számos várakozó sorait kivárva – szituációs lövészeten vehettek részt.

Az igen mozgalmas hétvégét követően sem kapunk sok pihenőt, hiszen hamarosan indul a ZMNE kedvelt ócsai Túlélőtábora, ahol ismét szakmai közreműködőként vesz részt az egyesület a lebonyolításban.

Találkozzunk itt is vagy játékaink valamelyikén!