C+D 8. Közép-Európai Védelmi Felszerelés és Repülési Szakkiállítás, Budapest, 2007. december 1.

Egy hete egyesületünk abban a szerencsés kiváltságban részesült, hogy belépõkhöz jutottunk a 8. C+D kiállítás szakmai napjaira. A C+D, ha esetleg valaki nem tudná, a Közép-Európai védelmi szakkiállítások közül az egyik legjelentõsebb, amely 3 zárt, kizárólag szakmabeliek számára látogatható nap után egy nyílt, közönségnappal fejezõdik be. Természetesen egy ilyen lehetõséget nem hagyhattunk ki, és jelentõs létszámmal meg is jelentünk a Hungexpo bejáratánál a kijelölt napon.

Odabent aztán akadt mindenki találhatott magának látnivalót, aki csak egy kicsit és érdeklõdik bármilyen fegyver, jármû vagy csak szimplán a technika irányában. A hely adottságaihoz képest a szárazföldi erõk mellett a légierõ, sõt még egy tûzszerész hajó formájában vízi haderõnk is képviselve volt.

A Bolyai makett kiállításról ismerõs fantasztikus maketteken kívül ez alkalommal számos valódi harci jármûvel és eszközzel is lehetõségünk volt közelebbrõl megismerkedni. Néhányunkat alig lehetett elrángatni a fegyverkiállítástól, ahol egy igazi amerikai Barett mesterlövész puskát is ki lehetett próbálni (célzás erejéig).

Ezen kívül még számtalan figyelemre méltó dolog volt, napestig lehetne sorolni, rengeteget lehetett tanulni az egyenruháktól kezdve a rakétaelhárításon át a mobil védelmi rendszerekig. Akit érdekelnek ehhez kapcsolódó dolgok, annak mindenképpen ajánljuk a C+D-t. A kiállítás a közönségnapon mindenki számára nyitva áll, olyan látványos programokkal kiegészítve, mint például közelharc bemutató vagy katonazenekar által elõadott koncert.