Huszár-kavalkád, Pákozd, 2007. szeptember 28-29.

Egyesületünk a Bevetés Klub helyszíni megjelenésében segédkezve jelent meg 2007. szeptember 28-án szakadó esõben Pákozdon, hogy méltó módon emlékezzünk meg hõseinkrõl, akik ugyan még másfajta fegyverekkel küzdöttek, de mindenképp hasonló bátorsággal, mint bármelyik mostani katona!

Szerencsére a szituációs pályánk elkészültére a nap is kisütött, és a jó idõ mindkét napon át kitartott. A jó idõ ellenére folyamatos sor volt megjelenésünk elõtt, a sátor félhomályában céllövõ épességeiket kipróbálni akaró kíváncsiskodók látszólag vég nélkül érkeztek. Egyesületünk tagjai rendületlenül állták a rohamot és próbáltak mindenkivel egyformán foglalkozni, a legfiatalabb korosztálytól a nagyszülõkig, valamint kérdéseiket megválaszolni.

Számunkra is akadt a rendezvényen látnivaló! Megismerkedtünk a szolnoki felderítõkkel, valamint felszerelésükkel, és megcsodáltuk egymás fegyvereit. Kölcsönös meglepetésünkre megszólalásig hasonlítottak, különösen az MK249-es gépfegyver, amelynek airsoft változatát szinte lehetetlen volt ránézésre megkülönböztetni a valóditól.