Kishegyi Derby Konferencia 2011. augusztus 15.

Egyesületünk Konferenciájának a Buzsáki Önkormányzat nyújtott helyszínt, a Buzsáki Tájházában kaptunk lehetőséget a lebonyolításra.

Rendezvényünket számos helyen kommunikáltuk, szórólapoztunk, elektornikus felületeken jelentettük meg, plakátoztunk a környék településein, de kiemelten nagy megjelenést két korábbi rendezvényünk jelentett, ahol a nagyszámú látogató közötti szórólapozás, hangos bemondó és plakátozás jelentette a legnagyobb elérést rendezvényünknek.

Rendezvényünk 14.00-kor indult, a rendezvényre látogatókat regisztráltuk, 84 látogató volt rendezvényünkön, ahol családi hangulatban folytak az előadások, de végül inkább beszélgetésekké váltak a folyamatos kérdések következtében, ahol a résztvevők saját lovakkal kapcsolatos élményeiket is megosztották a többiekkel. A rendezvénynek 16.00-kor lett vége. 4 előadót hívtunk meg rendezvényünkre, akik röviden összefoglalva az alábbiakról tartottak előadás:

Makai Anita: lovasverseny szervező, díjugratásról és fogathajtóversenyekről tartott előadást. Bíróként rengeteg versenyen vesz részt az országban, tapasztalata, hogy egyre többen foglalkoznak lótartással, és az ezzel kapcsolatos tevékenységekkel. A versenyek szervezésében sokan nem csak a versenyszellemet, hanem a fontos turista látványosság miatt szervezik. Ennek ellenére a lovas turizmus az egész lovas társadalomra kedvező hatással van.

Czár Katalin: Kishegyi lovasklub képviselőjeként arról számolt be, hogy egyesületüket 1997-ben alapították, rá egy évre már versenyeket szerveztek, és azóta évről évre egyre nagyobb látogatottsága van rendezvényeiknek. A kishegyi lovasklub pályája 1997-ben épült társadalmi összefogás eredményeképp, jelenleg 24 tagja van szervezetüknek, akik társadalmi munkába járulnak hozzá céljaik eléréséhez. Jelenleg 4 versenyője van az egyesületnek.

Ágoston Bianka: lóversenyző. Beszámolót hallottunk arról, hogy ismerkedett meg a lovakkal, hogy kezdte a versenyzést és milyen eredményei vannak.

Kollmann Ferenc: ló múltjáról, jelenéről és jövőjéről – különös tekintettel a lóturizmusról tartott előadást. Cseralja Vadásztársaság számos olyan szolgáltatást nyújt hazai és külföldi vadászoknak, amelyekben a lovaknak kiemelkedő szerepe van. Telente lovas- barkácsolás szolgáltatást, vagy más néven téli szánkózással is foglalkoznak, amely fontos szállítóeszköze a téli vadászatoknak, mivel vele olyan helyeket is be tudnak járni, ahol az autók már nem tudnak elmenni. Az ő előadása alatt tudtuk meg, hogy több mint 200 lószín létezik, de fehér ló nincsen.

Köszönjük a Buzsáki Önkormányzat segítségét, hogy rendezvényünk lebonyolításában segített.