Rendőrnap a Városligetben

Szikrázó napsütéses idõben került sor április 25-én az 56-osok terén (volt Felvonulási tér) a Magyar Rendõrség Napjára. A „Rendõrmajálisra” ismét meghívást kapott a BKSE, mégpedig a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemmel (ZMNE) közösen, így biztosítva a honvédségi megjelenést a programon.

Az airsoft állomás elhelyezése kitûnõen sikerült, hiszen a sokakat vonzó haditechnikai bemutatóhely (T-72 és BTR-80A harcjármûvek, illetve kézi- és támogatófegyverek) mellett rendezkedtünk be, így akik megtekintették – be/felmásztak – a „nagyvasakat”, rögtön észrevették rendezvénysátrainkat. Mindenki kézbe vehette az egyesület airsoft fegyvereit, nem maradtak el a hagyományos fényképezkedések sem, sõt a vállalkozó kedvûek ki is próbálhatták azokat a találatjelzõs célokon. A segítségül hívott ZMNE hallgatók nem könnyen birkóztak meg az érdeklõdõk hadával, akik hosszú sorokban várták, hogy ha pár perce is, de kipróbálhassák a fegyvereket, egyeseknél összehasonlítva azokat a számítógépes játékokkal, míg másoknál felidézve a katonaélményeiket, vagy csak egyszerûen célba lõni.
Kár, hogy a rendezvény csak délután 3 óráig volt meghirdetve, mivel sokan éppen ekkortájt érkeztek meg, így szinte „menekülnünk” kellett a térrõl, de nem volt mit tennünk, mivel a többi helyszínen is megkezdõdött a bontás. Ismét sok érdeklõdõvel találkoztunk, akiket bizonyosan viszont fogunk látni programjainkon!