VI. Országos Bolyai Makett Kiállítás, Budapest, 2007. október 13-14.

Felderítõ alakulataink kint jártak a Makett kiállításon, és jelentésük szerint mindenki sajnálhatja, aki nem így tett. Bár a kiállításon a BKSE standján a megszokottan minõségi, élethû airsoft fegyverekkel ismerkedhettek az érdeklõdõk, be kellett látnunk, hogy a kiállításon lévõ, rengeteg, aprólékosan kidolgozott, gyönyörû makettel látvány tekintetében bizony nem vehettük fel a versenyt.

A földön, vízen, levegõben, vagy akár víz alatt bevethetõ harci jármûvek pazar választékát lehetett megtekinteni, a 2ik Világháború harci sérülésekkel mart tankjaitól egészen a legmodernebb repülõgép-hordozókig.

Személyes kedvencem a "KV tejjel" nevû mûremek volt, ami fura nevét a maketten szereplõ szovjet KV típusú tank és a mellette tehenet fejõ falusiak hihetetlenül aprólékosan kidolgozott csendélete alapján kapta.

Azok számára, akik esetleg otthon hagyták a szemüvegüket az iskola udvarán lehetõség nyílt életnagyságban is megtekinteni néhány Világháborús és mai napokban használt katonai szállítójármûvet.

Lilliputi kalandunk végével megállapítottuk, hogy bár nem volt annyira mozgalmas, mint egy airsoft játék, de legalább annyira emlékezetes volt ez a mai nap.